Varför saktar min Samsung Galaxy-enhet ner och hur kan jag snabba upp den?

När din Galaxy-enhet börjar drabbas av fördröjningar, glitchar, fryser eller kraschar, är de vanligaste orsakerna fullt lagringsutrymme och föråldrad programvara. Här är några tips för att få din Galaxy att fungera smidigt igen.

En person håller en Galaxy-enhet som visar en anslutningsmätare med nålen i det röda området.

Obs! Använda bilder är simulerade för illustrativa ändamål och det faktiska användargränssnittet kan variera beroende på OS-version, enhetsmodell, region osv.

Kontrollera lagringsutrymmet
Genom att frigöra lite lagringsutrymme kan enheten prestera bättre. Försök att ta bort filer och appar som behöver rensas från Enhetsvård.

Startskärm för Inställningar Startskärm för Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Välj Enhetsvård.

Inställningsskärm för Enhetsvård Inställningsskärm för Enhetsvård

Steg 2. Välj Lagring.

Skärm för hantering av enhetslagring Skärm för hantering av enhetslagring

Steg 3. Kontrollera lagringsutrymmet och välj filer och appar som du vill ta bort.

Kontrollera minnet
Enhetsvård gör att du kan kontrollera minnesanvändningen och stoppa bakgrundsappar för att frigöra minne, vilket gör att enheten kan prestera bättre.

Skärm med minneshantering för enheten Skärm med minneshantering för enheten

Öppna Inställningar > Välj Enhetsvård > Välj Minne > Välj de appar du vill stänga och tryck på Rensa nu.

Fler tips

• Lägg till widgeten för Enhetsvård
    Genom att lägga till widgeten för enhetsvård på startskärmen blir det enklare att använda de ovanstående två funktionerna med en enda knapptryckning.
Widget för Enhetsvård på startskärmen Widget för Enhetsvård på startskärmen

Tryck länge på hemskärmen > Välj Widgets > Välj Enhetsvård > Välj widgeten och tryck på Lägg till.

• Självdiagnos med Samsung Members-appen
    Du kan diagnostisera olika faktorer som kan orsaka att enheten saktar ner, som batteri- eller strömstatus.
Alternativ för telefondiagnostik i Samsung Members-appen Alternativ för telefondiagnostik i Samsung Members-appen

Öppna Samsung Members-appen > Tryck på Telefondiagnostik i fliken Support > Tryck på ikonen för den funktion du vill testa, eller tryck på Testa alla.

Genom att uppdatera programvaran till den senaste versionen kan Galaxy-enhets prestanda förbättras eftersom det ökar kompatibiliteten, fixar buggar och installerar säkerhetsuppdateringar.

Startskärm för Inställningar Startskärm för Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Tryck på Programvaruuppdatering.

Skärmen Programvaruuppdatering Skärmen Programvaruuppdatering

Steg 2. Tryck på Hämta och installera > Tryck på Installera nu.

Genom att starta om Galaxy-enheten kan du enkelt rensa bort oanvända appar som körs i bakgrunden och förbättra prestandan. Du kan också ställa in din Galaxy-enhet så att den regelbundet startas om automatiskt med hjälp av funktionen ”Starta om automatiskt”.

• Starta om vid behov: Din telefon startar om automatiskt när prestandaproblem upptäcks.

• Starta om enligt schema: Du kan ställa in tid och dag för när du vill att enheten ska starta om.
Startskärm för Inställningar Startskärm för Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Välj Enhetsvård.

Inställningsskärm för Enhetsvård Inställningsskärm för Enhetsvård

Steg 2. Välj Automatisk optimering.

Inställningsskärmen Automatisk optimering Inställningsskärmen Automatisk optimering

Steg 3. Välj Starta om automatiskt.

Inställningsskärmen Starta om automatiskt Inställningsskärmen Starta om automatiskt

Steg 4. Aktivera funktionerna.