Hoe je snelladen op je Galaxy-apparaat instelt

Galaxy-apparaten hebben een interne spoel om draadloos snelladen en bekabeld adaptief snelladen te ondersteunen. Deze ingebouwde functie zorgt ervoor dat de batterij veel sneller kan worden opgeladen dan standaard oplaadmethoden.

Een Galaxy-apparaat volledig opgeladen met de Samsung Snellader

Opmerkingen:

• De naam van deze instellingen kan variëren afhankelijk van je apparaatspecificaties en softwareversie.
  • De oplaadsnelheid kan variëren afhankelijk van de oplaadomgeving en andere factoren.
  • Snel opladen wordt mogelijk niet ondersteund op sommige modellen.
  • Omdat er verschillen zijn op basis van de juiste kabels en adapters (TA), wordt aangeraden om Samsung-gecertificeerde accessoires te gebruiken die aan de specificaties voldoen.

Instellingen startscherm Instellingen startscherm

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Batterij.

Scherm instellingen batterij Scherm instellingen batterij

Stap 2. Selecteer Oplaadinstellingen.

Oplaadinstellingen scherm Oplaadinstellingen scherm

Stap 3. Tik op de schakelaar om elke functie in te schakelen.

Je kunt de volgende modi inschakelen:

• Oplaadinformatie weergeven: Toon het batterijpercentage en de geschatte tijd tot volledige lading wanneer Always On Display is uitgeschakeld of niet wordt weergegeven.

• Snel opladen: Schakel deze modus in wanneer je een adaptieve snelbedrade oplader gebruikt (15W of hoger).

• Snel draadloos opladen: Schakel deze modus in wanneer je een snel draadloos oplaadpad gebruikt (9W of hoger).

Opmerking: Je kunt deze functie niet in- of uitschakelen terwijl je apparaat aan het opladen is.

Veeg of klik om elke stap te zien

Controleer of je adapter correct is aangesloten

USB-kabel en adapter aansluiten USB-kabel en adapter aansluiten

Controleer of de adapter en de kabel goed zijn aangesloten

Sluit de USB-kabel en het apparaat aan Sluit de USB-kabel en het apparaat aan

Zorg ervoor dat de telefoon en de oplaadkabel stevig zijn aangesloten

Let op:

• Koppel de oplader los van je telefoon voordat je de stekker uit het stopcontact haalt.
  • De oplaadadapter wordt apart verkocht.

Geautoriseerde Samsung-adapter

Voor optimale prestaties gebruik je een door Samsung goedgekeurd draadloos snellaadstation en/of de meegeleverde adapter.

- Voor snel opladen 1.0 is een adapter nodig die een vermogen van meer dan 15 W ondersteunt (max. 9 W oplaadvermogen)

- Voor snel opladen 2.0 is een adapter nodig die een vermogen van meer dan 25 W ondersteunt (max. 15 W oplaadvermogen)

Sommige modellen werken alleen met de in-box adapter. Raadpleeg voor meer informatie de bijgeleverde handleiding of de productinformatie op samsung.com wanneer je het apparaat aanschaft.

Let op:

• Samsung garandeert niet dat laders van derden compatibel zijn.
  • Voor een snellere oplaadtijd laad je de batterij op terwijl de telefoon of het scherm is uitgeschakeld.

Hoe sluit je je draadloze lader correct aan?

Veeg of klik om elke stap te zien

Controleer of je draadloze lader correct is aangesloten en geplaatst

Draadloze oplaadkabel aansluiting Draadloze oplaadkabel aansluiting

Controleer of de draadloze lader en de kabel goed zijn aangesloten

Draadloze lader juiste plaatsing Draadloze lader juiste plaatsing

Zorg ervoor dat de telefoon goed geplaatst is en in contact staat met de spoelen op de draadloze lader