Mitä tehdä, jos Samsung Galaxy -laitteesi sammuu odottamatta

On epämukavaa ja turhauttavaa, kun Galaxy-laitteesi sammuu odottamatta, erityisesti jos käytät sitä parhaillaan. Seuraa tätä opasta selvittääksesi, mikä aiheuttaa laitteesi sammumisen ja miten estät sen tapahtumasta uudelleen.

Henkilö, joka pitää Galaxy-laitetta vaakasuunnassa molemmilla käsillä, näyttö on pois päältä.

1. Sulje sovellukset, jotka kuluttavat eniten akkua
Jos Galaxy-laitteesi akku on alhainen, enemmän virtaa vaativat sovellukset voivat pakottaa sen sammumaan odottamatta.

• Sulje sovellukset
Aloitusnäyttö. Aloitusnäyttö.

Vaihe 1. Napauta Viimeaikaiset -painiketta.

Viimeksi avatut sovellukset. Viimeksi avatut sovellukset.

Vaihe 2. Pyyhkäise ylös näytöltä sulkeaksesi sovelluksen.

• Aseta taustakäytön rajoitukset
Asetukset-aloitusnäyttö. Asetukset-aloitusnäyttö.

Vaihe 1. Avaa Asetukset > Napauta Akku.

Akku-asetusnäyttö. Akku-asetusnäyttö.

Vaihe 2. Napauta Näytä tiedot.

Lista sovelluksista, jotka kuluttavat akkua. Lista sovelluksista, jotka kuluttavat akkua.

Vaihe 3. Valitse sovellus luettelosta nähdäksesi akun käyttötilastot.

Akun käyttötiedot. Akun käyttötiedot.

Vaihe 4. Napauta kytkintä ottaaksesi käyttöön Taustakäytön rajoitukset.

Huomio: Päivitykset ja ilmoitukset saattavat viivästyä, jos otat käyttöön taustakäytön rajoitukset.

2. Tarkista virtapainike tai sivupainikkeet

• Poista kaikki kuoret tai lisävarusteet, jotka saattavat peittää laitteen painikkeet.

• Jos painat tiettyä näppäinyhdistelmää yli 5 sekuntia, laite sammuu.

• Tarkista virtapainike tai sivupainikkeet varmistaaksesi, että ne liikkuvat sujuvasti. Kun painat painikkeita, sinun pitäisi kuulla pieni mutta selkeä napsahdus.

• Jos jokin näppäin on jumissa, se voi aiheuttaa akun nopeaa tyhjentymistä kytkemällä näytön usein päälle ja pois.

3. Lataa laite Samsung-laturilla

Vältäksesi virta- ja latausongelmia, on suositeltavaa käyttää alkuperäistä Samsung-laturia ja USB-kaapelia ladataksesi Samsung Galaxy -laitteesi.

Automaattinen uudelleenkäynnistys auttaa pitämään Samsung Galaxy -laitteesi hyvässä toimintakunnossa käynnistämällä puhelimesi säännöllisesti uudelleen. Se voidaan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä tarpeen mukaan, ja se tapahtuu vain, kun laitetta ei käytetä.

Asetukset-aloitusnäyttö. Asetukset-aloitusnäyttö.

Vaihe 1. Avaa Asetukset > Napauta Laitteen ylläpito.

Laitteen ylläpito -asetusnäyttö. Laitteen ylläpito -asetusnäyttö.

Vaihe 2. Napauta Automaattinen optimointi.

Automaattinen optimointiasetukset. Automaattinen optimointiasetukset.

Vaihe 3. Napauta Automaattinen uudelleenkäynnistys.

Automaattinen uudelleenkäynnistysasetukset. Automaattinen uudelleenkäynnistysasetukset.

Vaihe 4. Napauta kytkimiä ottaaksesi käyttöön tai poistaaksesi käytöstä Automaattinen uudelleenkäynnistys -ominaisuuden ja asettaaksesi aikataulun.

1. Avaa virta-valikko.

• Laiteissa, joissa on normaali Virta-näppäin, paina ja pidä Virta-painiketta, kunnes Turvallisuustila näkyy.

• Laiteissa, joissa ei ole Virta-painiketta, noudata alla olevia ohjeita:
Samsung Galaxy -pikavalikko. Samsung Galaxy -pikavalikko.

Vaihe 1. Pyyhkäise näyttöä alas kahdesti avataksesi Pikavalikon > Napauta Virta-kuvaketta.

Virtavaihtoehdot. Virtavaihtoehdot.

Vaihe 2. Pidä Katkaise virta -painiketta painettuna.

Turvallisuustilan näyttö. Turvallisuustilan näyttö.

Vaihe 3. Napauta Turvallisuustila.

2. Käytä puhelinta selvittääksesi, onko ongelma ratkaistu. Jos puhelin toimii normaalisti, niin äskettäin asennettu sovellus on todennäköisesti ongelman syy.

• Jos ongelma on ratkaistu Turvallisuustilassa: sinun tulisi poistaa viimeksi asennetut sovellukset.

• Jos ongelma jatkuu Turvallisuustilassa: saatat joutua varaamaan ajan Samsungin huoltokeskukseen.

3. Käynnistä laite uudelleen palataksesi normaaliin käyttötilaan.