Mitä tehdä, jos Samsung Galaxy -laitteesi ei lataudu

On useita syitä, miksi laitteesi ei välttämättä lataudu langallisella laturilla. Yleisimmät ongelmat johtuvat vaurioituneista tai laitteeseen yhteensopimattomista kaapeleista, latureista tai sovittimista. Lisäksi pölyn tai roskien kertyminen laitteen latausporttiin, kaapeliin, sovittimeen tai tietokoneeseen voi häiritä lataamista.

Seuraa alla olevia vaiheita vianetsintään latausongelmiesi ratkaisemiseksi.

Vaurioitunut latausjohto kytkettynä Galaxy-laitteeseen.

Huomio: Ennen kuin kokeilet alla olevia suosituksia, varmista, että laitteesi ohjelmisto ja siihen liittyvät sovellukset ovat päivitetty viimeisimpään versioon.

Tarkista, että laturi on Samsungin hyväksymä ja yhteensopiva laitteesi kanssa
Vaikka sovittimet tai latauskaapelit näyttävät samankaltaisilta, niiden laatu ja latausnopeus voivat vaihdella. Suojellaksesi Galaxy-laitteesi käyttöikää, varmista, että käytät Samsungin hyväksymiä latureita ja latauskaapeleita, jotka ovat yhteensopivia erityisen laitteesi kanssa, sillä ne on suunniteltu maksimoimaan akun käyttöikää. Jos käytät tuotteita, jotka eivät ole erityisesti mobiililaitteille tarkoitettuja (matkalaturit tai tavalliset laturit) tai tuotteita, jotka eivät ole Samsungin hyväksymiä, laitteesi voi vaurioitua tai se ei välttämättä lataudu oikein.

Tarkista adapterisi tai latauskaapelin vauriot
Tarkista, onko adapterissasi tai latauskaapelissasi vaurioita. Jos huomaat ongelmia, kuten halkeamia tai paljaita johtoja, lopeta kaapelin käyttö välittömästi. Latauskaapelien on istuttava tiukasti latausporttiin, eikä niiden tulisi tuntua löysiltä tai huonosti istuvilta. Irrota ja liitä kaikki latauskaapelit, USB-liittimet ja latausportit uudelleen, ja tarkista sitten yhteytesi uudelleen.

Tarkista adapterin tai latauskaapelin vauriot

Kokeile käyttää toista sovitinta tai latauskaapelia
Jos näkyvää vauriota ei ole, kokeile käyttää toista sovitinta tai latauskaapelia. Voit myös kokeilla liittää toisen laitteen sovittimeesi tai latauskaapeliisi tarkistaaksesi, lataako se oikein.

Tarkista muut ongelmat
Jos sovittimessa tai latauskaapelissa ei ole ongelmia, tarkista, onko ongelma virtalähteessä. Sen sijaan, että lataisit laitteesi kannettavalla tietokoneella tai PC:llä, kokeile käyttää pistorasiaa.

Voit käyttää Samsung Members -sovellusta testataksesi akkua ja latausporttia.

Samsung Members -sovelluksen aloitusnäyttö. Samsung Members -sovelluksen aloitusnäyttö.

Vaihe 1. Avaa Samsung Members -sovellus > Valitse Tuki -välilehti.

Tuki-välilehti Samsung Membersissä Tuki-välilehti Samsung Membersissä

Vaihe 2. Napauta Puhelimen vianmääritys.

Puhelimen vianmääritys -näyttö Puhelimen vianmääritys -näyttö

Vaihe 3. Valitse Akun tila ja Kaapelilataus.

Yksi yleisimmistä latausongelmien syistä on roskien jääminen latausporttiin. Jos roskia, kuten pölyä tai nukkaa, kertyy latausporttiin, latauskaapeli ei välttämättä pysty kunnolla liittämään laitteessa oleviin latausterminaaleihin. Tämä voi aiheuttaa ongelmia latauksessa.

Vaihe 1. Sammuta laitteesi.

Vaihe 2. Käytä taskulamppua ja katso latausportin sisälle. Jos metalliterminaalin lähellä on pölyä tai roskia, puhdistaminen on tarpeen.

Vaihe 3. Puhalla varovasti latausporttiin poistaaksesi pölyn ja roskat.

Vaihe 4. Jos latausporttisi on täysin tukossa, hae ammattiapua lähimmästä huoltokeskuksesta.

Jos laitteesi tukee pikalatausta, AFC (Mukautuva pikalataus) on suositeltavaa. Jos laitteesi latautuu hitaasti, tarkista, että pikalataus on käytössä laitteessasi.

Asetukset-aloitusnäyttö Asetukset-aloitusnäyttö

Vaihe 1. Avaa Asetukset > Valitse Laitteen ylläpito.

Laitteen ylläpito -näyttö Laitteen ylläpito -näyttö

Vaihe 2. Napauta Akkua.

Akkuasetusten näyttö Akkuasetusten näyttö

Vaihe 3. Valitse Latausasetukset.

Latausasetukset-näyttö Latausasetukset-näyttö

Vaihe 4. Ota käyttöön Nopea lataus ja Nopea langaton lataus.

On mahdollista, että sisäiset piirit voivat vahingoittua, jos laitetta ladataan, kun USB-portissa tai laturissa on kosteutta. Jos näin tapahtuu, laitteesi ilmoittaa sinulle kosteudesta tai roskista.

Pyyhi laitteesi pehmeällä ja puhtaalla liinalla tai jätä se hyvin ilmastoituun paikkaan kuivumaan. Jos kohtaat latausongelmia, vaikka laitteesi olisi täysin kuiva, hae apua ammattilaisinsinööriltä valtuutetussa Samsungin huoltokeskuksessa.

Kosteutta havaittu -virheilmoitus

Jos puhelimessasi on vielä virtaa jäljellä, kokeile uudelleenkäynnistystä. Tämä sallii laitteen nollata väliaikaisen muistinsa ja auttaa sinua selvittämään, onko ongelma ohjelmistoon liittyvä. Suorittaaksesi uudelleenkäynnistyksen pidä Virta- ja Äänenvoimakkuuden alennusnäppäimiä painettuna, kunnes laite käynnistyy uudelleen.

Virta- ja äänenvoimakkuuden alennusnäppäimet valittu

Huomio: Näppäinyhdistelmät saattavat vaihdella hieman laitteesi mallista riippuen.

Fyysinen vaurio, kuten haljennut näyttö tai kuori, voi vaikuttaa laitteesi suorituskykyyn. Sinun tulisi myös tarkistaa latausportti mahdollisten vaurioiden varalta.

Liitä latauskaapeli puhelimesi latausporttiin. Latauskaapelin tulisi istua tiukasti porttiin eikä sen tulisi tuntua löysältä. Käytä taskulamppua ja katso latausportin sisälle tarkistaaksesi mahdolliset vauriot.

Jos latausporttisi on vaurioitunut, voit varata korjauksen saadaksesi laitteesi kuntoon.

Jos luulet ongelman liittyvän langalliseen lataukseen ja sinulla on langattoman latauksen yhteensopiva laite, yritä ladata laitteesi langattomalla laturilla.

Varmista, että poistat ensin kaikki kuoret tai suojat ja aseta laitteesi takapuoli langattomalle laturille varmistaen, että lataussilmukat ovat linjassa luodaksesi mahdollisimman vahvan yhteyden.

Älypuhelin ja älykello latautuvat langattomalla laturilla

Langaton virran jakaminen mahdollistaa laitteesi lataamisen toisen Qi-yhteensopivan laitteen avulla ilman laturia. Laitteesi langattomaan lataamiseen tarvitset langattoman latauksen yhteensopivan laitteen.

Jos yrität ladata laitteesi langattoman virran jakamisen avulla, katso apua tästä artikkelista.

Turvallisuustila antaa sinun käyttää puhelintasi sen alkuperäisessä käyttöliittymässä ilman kolmannen osapuolen sovelluksia. Tämä tarkoittaa, että kaikki sovellukset tai lataukset, jotka saattavat vaikuttaa puhelimeesi, voidaan eristää ja estää aiheuttamasta ongelmia, mikä helpottaa ongelmien tunnistamista. Lisätietoja siitä, miten turvallisuustila toimii, lue artikkelimme siitä, miten käynnistää Galaxy-laitteesi turvallisuustilassa.

Käynnistääksesi laitteesi turvallisuustilassa, noudata alla olevia ohjeita:

Pika-asetusten valikko Pika-asetusten valikko

Vaihe 1. Avaa Pika-asetusten valikko > Napauta Katkaise virta -painiketta.

Virtavaihtoehto Virtavaihtoehto

Vaihe 2. Pidä Katkaise virta -painiketta painettuna.

Näytön käynnistys turvallisuustilassa Näytön käynnistys turvallisuustilassa

Vaihe 3. Napauta Turvallisuustila.

* Jos mikään yllä olevista ehdotuksista ei ratkaise ongelmaasi, voit varata korjauksen tai vierailla lähimmässä Samsungin huoltokeskuksessa saadaksesi lisäapua.