Dette skal du gøre, hvis din Samsung Galaxy-enhed ikke oplader

Der er flere grunde til, at din enhed muligvis ikke oplader med et opladerkabel. Generelt er de mest almindelige problemer forårsaget af, at kablet, opladeren eller adapteren er beskadiget eller inkompatibel med enheden. Derudover kan støv eller snavs, der samler sig i enhedens opladningsport, kablet, adapteren eller PC'en, forstyrre korrekt opladning.

Følg trinnene nedenfor for at foretage fejlfinding af dine problemer med opladning.

Et beskadiget opladerkabel der er tilsluttet en Galaxy-enhed.

Bemærk: Før du prøver anbefalingerne nedenfor, skal du sørge for at tjekke, om din enheds software og relaterede apps er opdateret til den nyeste version.

Kontroller, at opladeren er godkendt af Samsung, og at den er kompatibel med din enhed
Selv hvis adaptere eller opladerkabler ser ens ud, kan deres kvalitet og opladningshastighed variere. For at bevare din Galaxy-enheds levetid skal du sørge for at bruge opladere og opladningskabler, der er godkent af Samsung og er kompatible med din specifikke enhed, da de er designet til at maksimere batterilevetiden. Hvis du bruger produkter, der ikke specifikt er til mobile enheder (rejseopladere eller standardopladere) eller produkter, der ikke er godkendt af Samsung, kan din enhed blive beskadiget eller muligvis ikke oplades korrekt.

Tjek for skader på din adapter eller på opladerkablet
Tjek, om der er skader på din adapter eller på opladerkablet. Hvis du bemærker problemer såsom revner eller blotlagte ledninger, skal du straks stoppe med at bruge kablet. Opladerkabler skal passe fuldstændig til opladningsporten, og de må ikke føles løse eller sidde dårligt fast. Frakobl og tilslut alle opladerkabler, USB-stik og opladningsporte igen, og tjek derefter din forbindelse igen.

Tjek for skader på adapteren eller opladerkablet

Prøv at bruge en anden adapter eller et andet opladerkabel
Hvis der ikke er nogen synlig skade, så prøv at bruge en anden adapter eller et andet opladerkabel. Du kan også prøve at tilslutte en anden enhed til din adapter eller til opladerkablet for at finde ud af, om det oplader korrekt.

Tjek for andre problemer
Hvis der ikke er problemer med din adapter eller dit opladerkabel, skal du tjekke, om det er et problem med strømforsyningen. I stedet for at oplade din enhed med en notebook eller en PC, kan du prøve at bruge en stikkontakt.

Du kan bruge Samsung Members til at køre en test på dit batteri og din opladningsport.

Startskærm på Samsung Medlems-app. Startskærm på Samsung Medlems-app.

Trin 1. Åbn Samsung Members appen > Vælg fanen Support.

Fanen Support i Samsung Members Fanen Support i Samsung Members

Trin 2. Tryk på Telefondiagnosticering.

Skærmen Telefondiagnosticering Skærmen Telefondiagnosticering

Trin 3. Vælg Batteristatus og Opladning med kabel.

En af de mest almindelige årsager til problemer med opladning er snavs, der sidder fast i opladningsporten. Hvis snavs såsom støv eller fnug ophobes inde i opladningsporten, kan opladerkablet muligvis ikke oprette en ordentlig forbindelse til opladningsterminalerne i enheden. Dette kan forårsage problemer med opladning.

Trin 1. Sluk for din enhed.

Trin 2. Brug en lommelygte til at kigge ind i opladningsporten. Hvis der er støv eller snavs nær metalterminalen, er rengøring nødvendig.

Trin 3. Blæs forsigtigt ind i opladningsporten for at fjerne støvet og snavset.

Trin 4. Hvis din opladningsport er helt tilstoppet, bedes du søge professionel hjælp hos dit nærmeste servicecenter.

Hvis din enhed understøtter hurtigopladning, anbefales adaptiv hurtigopladning (AFC). Hvis din enhed oplader langsomt, skal du kontrollere, at hurtigopladning er aktiveret på din enhed.

Startskærmenr indstillinger Startskærmenr indstillinger

Trin 1. Åbn Indstillinger > Vælg Enhedspleje.

Indstillingsskærm for enhedspleje Indstillingsskærm for enhedspleje

Trin 2. Tryk på Batteri.

Indstillingsskærm for batteri Indstillingsskærm for batteri

Trin 3. Vælg Opladningsindstillinger.

Indstillingsskærm for opladning Indstillingsskærm for opladning

Trin 4. Aktiver Hurtigopladning og Trådløs hurtigopladning.

Der er en risiko for, at de interne kredsløb beskadiges, hvis en enhed oplades, når der er fugt i USB-porten eller opladeren. Når dette er tilfældet, vil din enhed advare dig om fugt eller snavs.

Aftør din enhed med en blød og ren klud, eller lad den ligge i et godt ventileret område for at tørre. Hvis du oplever problemer med opladning, selv efter at du har tørret din enhed helt, skal du søge hjælp fra en professionel ingeniør på et autoriseret Samsung-servicecenter.

Fejlmeddelelse om registreret fugt

Hvis der stadig er strøm tilbage på din telefon, så prøv en blød genstart. Dette vil give enheden mulighed for at nulstille sin midlertidige hukommelse, og det vil hjælpe dig med at afgøre, om problemet er relateret til softwaren. For at udføre genstarten skal du trykke og holde knapperne for tænd/sluk og lydstyrke nede, indtil enheden genstarter.

Knapperne for tænd/sluk og lydstyrke valgt

Bemærk: Kombinationerne af knapper kan variere lidt afhængigt af din enheds model.

Fysisk skade såsom en revnet skærm eller et etui kan påvirke ydeevnen af din enhed. Du bør også tjekke din opladningsport for tegn på skade.

Indsæt et opladerkabel i din telefons opladningsport. Opladerkablet skal passe fuldstændigt ind i porten og må ikke føles løst. Brug en lommelygte til at kigge ind i opladningsporten for at tjekke for eventuelle skader.

Hvis din opladningsport er beskadiget, kan du bestille en reparation og få din enhed repareret.

Hvis du mener, at problemet er relateret til kablet opladning, og du har en enhed, der er kompatibel med trådløs opladning, så prøv at oplade din enhed ved hjælp af en trådløs oplader.

Sørg for at fjerne eventuelle covers eller etuier først og læg bagsiden af din enhed på den trådløse oplader, og sørg for at justere opladningsspolerne for at etablere den stærkest mulige forbindelse.

Smartphone og Smartwatch oplades på trådløs oplader

Trådløs strømdeling giver dig mulighed for at oplade din enhed ved hjælp af en anden Qi-aktiveret enhed uden behov for en oplader. For at oplade din enhed trådløst skal du have en enhed, der er kompatibel med trådløs opladning.

Se denne artikel for hjælp, hvis du prøver at oplade din enhed ved hjælp af trådløs strømdeling.

Sikker tilstand giver dig mulighed for at bruge din telefon på dens originale grænseflade uden tredjepartsapplikationer. Dette betyder, at eventuelle apps eller downloads, der måtte påvirke din telefon, kan isoleres og forhindres i at forårsage problemer, hvilket gør det lettere for dig at identificere problemer. For at finde ud af mere om, hvordan Sikker tilstand fungerer, kan du læse vores artikel om, hvordan du starter din Galaxy-enhed i Sikker tilstand.

Følg trinnene nedenfor for at genstarte din enhed i sikker tilstand:

Hurtigindstillingspanel Hurtigindstillingspanel

Trin 1. Åbn hurtigindstillingspanelet > Tryk på sluk -knappen.

Indstillingen for Tænd Indstillingen for Tænd

Trin 2. Tryk længe på Sluk-knappen.

Genstart af skærm i Sikker tilstand Genstart af skærm i Sikker tilstand

Trin 3. Tryk på Sikker tilstand.

* Hvis ingen af de ovenstående forslag løser dit problem, kan du bestille en reparation eller besøge dit nærmeste Samsung servicecenter for yderligere assistance.